o firmie
Fabryka GurgulTradycja
Fabryka została założona w XIX w. przez pradziadka obecnej Pani Prezes Anety Gurgul.
Pierwsza nazwa fabryki brzmiała: PAROWA FABRYKA BISZKOPTÓW, PIERNIKÓW I CUKRÓW STANISŁAW GURGUL W JAROSŁAWIU. Fabryka produkowała bardzo szeroki asortyment wyrobów cukierniczych.
Były to m. in.:
- Biszkopty Royal wykwintne,
- Biszkopty Szampańskie,
- Biszkopty mleczne tatrzańskie,
- pierniki królewskie,
- mączka odżywcza,
- pieczywo dla diabetyków,
- precelki z solą,
- precelki z makiem,
- precelki z cukrem,
- cukierki słodowe,
- pomadki,
- bananki,
- karmelki ruskie,
- pasiansy,
- ciasteczka kruche,
- ciasteczka anyżowe,
- ciasteczka waniliowe,
- sucharki lukrowane,
- sucharki karlsbadzkie,
- Alberty Marie,
- keksy,
- czekolada,
- wafle,
- cukry farmaceutyczne.
Anety Gurgul
Fabryka Ciast I Cukrów dr St. Gurgula zajmuje się produkcją biszkoptów podłużnych i okrągłych, produkujemy również bezy.Nasze wyroby wykonane są z wysokiej jakości surowców, bez konserwantów, wyłącznie z naturalnych składników. Pakujemy je ręcznie w tradycyjne kartoniki tekturowe przekładane pergaminem. Idąc za zapotrzebowaniem klientów pakujemy również nasze biszkopty w opakowanie plastikowe tzw. wypraskę.
Biszkopty ulegają łatwemu i całkowitemu strawieniu, polecane są zwłaszcza dzieciom, matkom karmiącym oraz osobom starszym jako element zdrowej diety.
Nasze biszkopty to ciastka o kruchej konsystencji, które cieszą się sympatią osób nie tylko z naszego regionu, ale z całej Polski, a osobom starszym przypomina smak ich dzieciństwa.
Nasze osiągnięcia



