Katalog produktów

biszk1_nowy2
Biszkopty produkowane są według receptury sprzed ponad 100 lat tradycyjnym ręcznym sposobem. Ulegają łatwemu i całkowitemu strawieniu jak wykazała próba sztucznego trawienia w czasie, w którym 99,66% biszkoptów uległo strawieniu.Wartość odżywcza w 100 g produktu: energia 1696 kJ/405 kcal, białko 10,1 g, węglowodany 74,5 g, tłuszcz 7,4 g.W skład biszkoptów wchodzą: mąka pszenna, świeże jaja, cukier, miód.Nasze wyroby są wyśmienite z uwagi na surowce używane do nich oraz technologię. Wartości smakowe i odżywcze wyrobów Fabryki Ciast i Cukrów Dr Stanisława Gurgula Sp. z o.o. doceniają nie tylko polscy konsumenci, ale również odbiorcy w Stanach Zjednoczonych i Kanadzie. W tych krajach znane one są pod nazwą „Lady Fingers”. Biszkopty polecane są wszystkim konsumentom a w szczególności niemowlętom, dzieciom i ludziom starszym. Okres ich przydatności do spożycia wynosi 6 miesięcy.

Każda matka dbając o zdrowie swoich dzieci nie użyje nigdy innych biszkoptów jak tylko GURGULA.
Kraków 28 maja 1905 roku
Doc. Dr Ignacy Lemberger

 Biszkopty 150g

 

 Biszkopty 60g
 1. Biszkopty 150g
Karton zbiorczy 20 sztuk
Masa netto kartonu 3,00 kg
 2. Biszkopty 60g
Karton zbiorczy 56 sztuk
Masa netto 3,36 kg
   Biszkopty podłużne luzem
 3. Biszkopty 140g
Karton zbiorczy 20 sztuk
Masa netto kartonu 2,80 kg
 4. Biszkopty podłużne luzem
Opakowanie: karton netto 2,50 kg
 Biszkopty okrągłe luzem
 5. Biszkopty okrągłe luzem
Opakowanie: karton netto 2,50 kg